Gå ner i vikt

För kostdagbok!

Ett bra tips om du vill gå ner i vikt är att föra en kostdagbok under en period. På det sättet kan du se vad du stoppar i dig. Ofta tror man inte att man äter på det sätt som man faktiskt gör. Var noga med att anteckna ALLT du äter. Detta är ett bra tips vare sig du vill gå ner eller upp i vikt.

Motionera/träna

Vill du gå ner i vikt MÅSTE du tänka på att röra dig mer. Du kan röra dig mer i vardagen men det är en mycket god idé att börja motionera. Hitta något du tycker om och se till att göra det. Det kan vara allt från att promenera, jogga, cykla, spela innebandy, spela pingis, gå på gym, simma… Det viktigaste är ATT du faktiskt gör det. Måste man tvinga sig till att motionera för att det känns tråkigt är det stor risk att det inte blir av.

Hittar du däremot något som känns roligt blir det fort en vana och förhoppningsvis kommer du känna att du behöver det och att det får dig att må bättre både fysiskt och psykiskt.

Att motionera regelbundet får dig antagligen att tycka bättre om din kropp och ger dig i sin tur mera ork och energi samt förbättrar självkänslan och självförtroendet.

Banta

Läs om bantning och bantningspiller.